Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Wollewei on Toer

Waar

Sint-Pieter Zevendonk
Kapelweg 56, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

€ 5.0 Basistarief: 5,00 €; -26: 4,00 €; UiTPAS met kansentarief: 1,00 €
______• 𝙎𝙏𝘼𝘿𝙎𝙏𝙊𝙀𝙍𝙀𝙉 ! •______
Ken je Turnhout? Maar ken je Turnhout écht? Deze zomer zie je de stad als nooit tevoren! Stadstoeren brengt je op plekken waar je nog nooit bent geweest. Bovendien doen theater, muziek, film en expo’s je anders kijken naar straten en pleinen die je al je hele leven kent. Na de zomer van 2021, dán ken je Turnhout.
De eerste editie van Stadstoeren draait nog niet helemaal ‘op volle toeren’: de heel wilde plannen met veel volk en grootse optochten bewaren we voor de volgende keer, in 2023. Maar evengoed mag je uitkijken naar een cultuurzomer vol concerten, voorstellingen, workshops ... Stadstoeren kom je verspreid en verrassend overal op het grondgebied tegen, bovendien strijken we drie keer wat langer neer in een Turnhoutse buurt. Duim voor goed weer óf koop een fleurige paraplu: we kiezen resoluut voor openluchtactiviteiten. Zo dompelen we heel Turnhout onder in plezier en gezelligheid. 2021 belooft een zomer die Turnhout nog nooit had!
______• 𝘼𝙍𝙏𝙄𝙀𝙎𝙏𝙀𝙉 •______
▶ 𝐂𝐫𝐨𝐨𝐤𝐞𝐝 𝐒𝐭𝐞𝐩𝐬
Als jonge knapen vonden Lou en Thomas elkaar in hun liefde voor rauwe garage en blues. Meer dan een gitaar en drum hadden ze niet nodig om hun muzikale honger te stillen, en samen met de eerste noten die ze aansloegen was hun ‘Red Bull infused Rock ‘n’ Roll’ geboren. Na enkele jaren als duo rondgezworven te hebben en het uitbrengen van hun eerste EP ‘Fingers Crossed’ pikten ze onderweg Bas op. Als derde lid van de heilige drievuldigheid, met wel een erg toepasselijke naam, ontfermde hij zich vanaf dat moment over alles lager dan 400 Hertz.
Hun tweede EP ‘True Places Never Are’ volgde al snel. Met de single ‘Sugar’ werden ze door Jan Paternoster geselecteerd voor De Nieuwe Lichting 2020 en enkele weken later werden ze op Studio Brussel tot één van de drie winnaars gekroond.
Denk schroeiende gitaren, catchy meebrulbare zanglijnen en een geweldig strakke ritmesectie: garagerock met een bluesy kantje, stijf staand van de suiker en adrenaline.
▶ 𝐓𝐨 𝐓𝐡𝐞 𝐁𝐨𝐧𝐞
Pure rock ’n roll. Opgegroeid met de energie van The Stooges, de magie van The Who en het experiment van Sonic Youth combineert dit Antwerpse powertrio vuile rootsgitaren met opzwepende beats en dissonante noise, maar blijft punk genoeg om met Jon Spencer de moshpit in te duiken. Live is To The Bone een feest. Mudhoney, Black Keys, Queens Of The Stone Age en zelfs Hendrix zijn soms terechte vergelijkingen. Als headliner maar ook of als support voor o.a. El Guapo Stuntteam, Admiral Freebee, The Bellrays, The Hickey Underworld… ging TTB altijd tot op het bot.
▶ 𝐆.𝐔.𝐒.𝐓.
G.U.S.T. (op zijn Engels...maar Gust voor de makkers) is een three pieces uit regio Turnhout. Na wat jammen in andere bands was het tijd om met wat nieuwe riffs te vozen.
“G.U.S.T. brengt vette en ruige rockmuziek waarop we maar al te graag willen losgaan. Het vers triootje zorgt voor uitdagend gebrul, rammende gitaren en bombastische drums. Hun debuutsingle “Hey, I Wanna Know Your Name” geeft al meteen een smakelijk voorproefje naar meer.” - Dansende Beren
______• 𝙏𝙄𝙈𝙀𝙏𝘼𝘽𝙇𝙀 •______
18.00u – 18.45u: G.U.S.T.
19.30u – 20.15u: To The Bone
21.00u – 21.40u: Crooked Steps
___________________________________
______• 𝙄𝙉𝙁𝙊 •______
✔ Locatie: Sint-Pieter, Zevendonk Turnhout
✔ Open tussen 17.30u en 22.00u
✔ Tickets nu beschikbaar
✔ Voor de recentste maatregelen die zullen gelden, check https://www.uitinturnhout.be/praktische%20info
_____• 𝙎𝙊𝘾𝙄𝘼𝘼𝙇 𝙊𝙉𝙇𝙄𝙉𝙀? •______
➤ Instagram: jhwollewei
➤ Snapchat: jhwollewei
➤ gebruik #jhwollewei
➤ gebruik #stadstoeren2300
_ WWW.WOLLEWEI.BE _

Bron: UiTinVlaanderen.be

Organisatie

Jeugdhuis Wollewei