Overslaan en naar de inhoud gaan
 

VDE / Brahm trio (jazz)

Waar

Headroom
Koningin Elizabethlei 86, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

€ 15.0 Basistarief: 15,00 €
Het VDE / Brahm trio wordt geformeerd door Will Brahm (USA), Kevin van den Elzen (NL) en Jos Machtel (NL). Will Brahm is een van de beste gitaristen uit de West Coast scene. Hij werkt met o.a. Gretchen Parlato, Kim Richmond, Gordon Goodwin Big Phat Band, New West Guitar Group en Jane Monheit. Hij reist door heel de USA, maar ook daar buiten. Hij heeft recent een nieuwe cd uitgebracht genaamd, ...
Het VDE / Brahm trio wordt geformeerd door Will Brahm (USA), Kevin van den Elzen (NL) en Jos Machtel (NL). Will Brahm is een van de beste gitaristen uit de West Coast scene. Hij werkt met o.a. Gretchen Parlato, Kim Richmond, Gordon Goodwin Big Phat Band, New West Guitar Group en Jane Monheit. Hij reist door heel de USA, maar ook daar buiten. Hij heeft recent een nieuwe cd uitgebracht genaamd, Venture Atlas. Brahm's spel en muziek is geinspireerd door een mix van Afro - Cubaanse muziek, traditionele jazz en de muziek van Pat Metheny.

Kevin van den Elzen woont sinds 2015 in Los Angeles waar hij de eerste twee jaar bij drumlegende Peter Erskine heeft gestudeerd. Daarnaast studeerde hij met Roy McCurdy, Ndugu Chancler en Aaron Serfaty. Hij studeerde in 2017 af. Sinds zijn afstuderen heeft hij gespeeld met Dick Oatts, Bob Sheppard, Eric Reed, Josh Nelson en Nick Mancini. Hij speelt met diverse big bands plus zijn eigen big band, de VDE Big Band. Daarnaast speelt hij in het collectief de LAHO Group waar hij in 2017 in Nederland mee tourde.

Jos Machtel is een van de beste bassisten in Europa en woonachtig in Belgie. Hij speelde o.a. met Bert Joris, Bob Brookmeyer, Dave Liebman, Toon Roos en Rob van Kreeveld. Hij speelde in het Brussels Jazz Orchestra waar hij met de beste jazz artiesten van de wereld mee speelde. Hij heeft ongeveer 10 cd's opgenomen met het BJO. Jos blijft een van de meest gevraagde bassisten en speelt oa met Bram de Looze, Bert Joris, Bart Defoort en Frank Vaganee.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Organisatie

Headroom Turnhout