Overslaan en naar de inhoud gaan
 

SVT Night Trail ten voordele van Kom op tegen Kanker

Waar

Sint- Victor
Kasteelplein 20, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

€ 5.0 Basistarief: 5,00 €; < 18 jaar: 3,00 €
Hartelijk welkom op onze SVT Night Trail volledig ten voordele van Kom op tegen Kanker op 14 februari.

De 100km-run voor Kom op tegen Kanker is een uniek loopevenement waarbij teams van vier lopers samen 100 km lopen ten voordele van de strijd tegen kanker. 40 + 30 + 20 + 10 = 100, dat is het principe. Per team zijn er vier lopers. Eén loper start als eerste, en na elke 10 km sluit een extra loper van het team aan. De eerste loper legt dus 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. Ze lopen samen, komen ook samen over de finish en het team legt op die manier samen 100 km af. Om te mogen deelnemen zamelt elk team 2500 euro in.

Sint-Victor loopt met 2 teams en moet dus 5000 euro inzamelen. De netto-opbrengst gaat rechtstreeks naar biomedisch kankeronderzoek (onderzoek waarbij behandelingen of geneesmiddelen worden getest bij patiënten), met als doel de behandeling en de levenskwaliteit van kankerpatiënten te verbeteren en hun overlevingskansen te vergroten. Op die manier steunt Kom op tegen Kanker onderzoeksprojecten die een directe meerwaarde bieden voor de behandeling van kankerpatiënten, maar die onvoldoende financiering krijgen van de overheid en/of de farmaceutische industrie.

Om ons startgeld te verzamelen organiseren wij dit jaar opnieuw een Night Trail doorheen de gebouwen van Sint-Victor (kleuter/lager/secundair).

Meer informatie hierover vindt u op onze website http://www.sint-victor.be/ .

Bron: UiTinVlaanderen.be

Organisatie

Sint-Victor, Turnhout