Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Nacht van het Kempens Erfgoed: Voetsporen van Brepols

Waar

Nationaal Museum van de Speelkaart
Druivenstraat 18, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

gratis Basistarief: 0,00 €; Brochure wandeling: 5,00 €; Pakket wandeling, bier, tote-bag en museumbezoek: 10,00 €
Wist je dat Turnhout zijn eigen Bill Gates had?

Philippus Jacobus Brepols ligt in zijn ééntje aan de basis van de volledige drukkers- en speelkaartenindustrie in Turnhout, en dat is helemaal aan zijn inzicht en durf te danken. Zijn levensverhaal leest als een avonturenroman en is nu neergeschreven in een publicatie. De Nacht van het Kempens Erfgoed is hét uitgelezen moment om de brochure te lanceren. Ze dient bovendien als leidraad voor een stadswandeling langs een reeks opmerkelijke locaties in het centrum van Turnhout.

Daarnaast biedt het Nationaal Museum van de Speelkaart een podcast aan over de zoektocht van Brepols naar het geheim van marmerpapier. Sofie Decleir en enkele Turnhoutse amateurspelers nemen je in het museum auditief mee op één van zijn handelsmissies. Als kers op de taart geniet je van een speciaal Brepolsbier gebrouwen door het Nest.

Om deze lancering in alle veiligheid te laten verlopen, wordt het Speelkaartenmuseum het allereerste 'home delivery museum' ter wereld. Je bestelt het Brepols-pakket online en komt op eigen tempo en een zelf gekozen moment het verhaal van Brepols ontdekken.
De eerste 100 kopers krijgen hun arrangement bovendien gratis aan huis geleverd. (regio Turnhout, Oud-Turnhout, Vosselaar, Beerse)
Praktisch:
• Het arrangement ‘Voetsporen van Brepols’ kost 10 euro en omvat: de publicatie, een museumticket voor één persoon, een flesje Brepolsbier, een litho, en een linnen draagtas met opschrift ‘Moyelyken Mensch’.
o Het pakket wordt vanaf 24 oktober verkocht in het Nationaal Museum van de Speelkaart (Druivenstraat 18, Turnhout) en Toerisme & UiT (Grote Markt 44).
o Die dag gelden opnieuw de gewone openingsuren. De geplande nocturne naar aanleiding van de Nacht van het Kempens Erfgoed vervalt.
o Online bestellen kan via de webshop van Toerisme & UiT, waarbij de eerste 100 pakketten gratis aan huis worden geleverd binnen de Stadsregio.

Bron: UiTinVlaanderen.be