Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Lezing: Verhalen van een rondtrekkend ethicus

Waar

grote aula HIVSET
Herentalsstraat 70, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

gratis Basistarief: 0,00 €
Ethiek in de zorg leeft. Of het nu gaat over euthanasie, zwangerschapsafbreking, (on)verantwoord ouderschap, risico’s nemen in de zorg, digitalisering van de zorg, onbetaalbare en toch levensnoodzakelijke medicatie, het te kort schieten in de zorg: ethiek haalt de krantenkoppen en kleurt onze gesprekken. Het is ook niet verwonderlijk. Zorg is iets waar we allemaal vroeg of laat mee in contact komen. Ethiek in de zorg, de keuzes die er gemaakt worden en de mogelijkheden die we krijgen, hebben dan ook een directe impact op ons leven en dat van onze geliefden.
In deze vorming gidst dr. Simon Godecharle ons door de ethische gevoeligheden die actueel leven in de zorg. Hij hanteert hierbij meerdere perspectieven: dat van de zorgvrager, zijn of haar familie en dat van de zorgverleners. Ook staat hij open om vragen of thema’s te bespreken die leven bij de deelnemers. U kan steeds vragen op voorhand bezorgen (graag voor 13 april) via simon.godecharle@emmaus.be. Op die manier kan hij deze opnemen en verwerken.

Simon Godecharle is master in de theologie en behaalde een doctoraat in de biomedische wetenschappen aan het Centrum voor Biomedische Ethiek en Recht van de KU Leuven. Hij is coördinator gezondheidsethiek van de zorggroep Emmaüs vzw. Deze vzw omvat 24 instellingen in alle takken van de gezondheidszorg en welzijnszorg.

Bron: UiTinVlaanderen.be