Overslaan en naar de inhoud gaan
 

LEZING: Missionair kerk-zijn in een (steeds) kleiner wordende kerk

Waar

grote aula HIVSET
Herentalsstraat 70, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

gratis Basistarief: 0,00 €
Omschrijving van het thema: God kiest de kant van de marge. Maar doen wij dat ook? Hoe kunnen wij zelfbewust als minderheidskerk het goede nieuws van Jezus belichamen? Een kerk zonder aanspraak op macht, maar met een positief geluid over volledige inclusie voor groepen die zich eerder niet thuis voelden in de kerk. Hoe zou zo'n kerk eruit zien?

De spreker: Eleonora Hof (°1986) is predikant en missioloog. Ze studeerde theologie aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven (Heverlee) en aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2016 promoveerde ze aan de aan de Protestantse Theologische Universiteit (Amsterdam) in de postkoloniale theologie. Eleonora is gemeentepredikant in Ieper en verbonden aan de Verenigde Protestantse Kerk België: "Kernwaardes zijn voor mij: inclusiviteit, verbinding en dialoog. Vanuit het vertrouwen in de liefdevolle nabijheid van God in Jezus Christus kunnen we met elkaar bouwen aan een levendige en vooral ook zorgzame gemeenschap. Het evangelie van Christus brengt een nieuw perspectief op een werkelijkheid waarin we onze verschillen kunnen verbinden en waarin mensen recht doen en recht gedaan worden."

Deze lezing kadert in de lezingencyclus 'Christen-zijn in de 21ste eeuw' in samenwerking met de Pastorale Eenheid Clara van Assisi.
De lezing kan ter plaatse bijgewoond worden in de grote aula van het HIVSET (Herentalsstraat 70 in Turnhout) of kan gevolgd worden via livestream.

INSCHRIJVEN kan door een mail te sturen met de melding van je/jullie aanwezigheid naar administratie-vc@hivset.be

Bron: UiTinVlaanderen.be