Overslaan en naar de inhoud gaan
 

HETGEVOLG - De moeder en de drie soldaten

Waar

HETGEVOLG
Otterstraat 31-33, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen
HETGEVOLG won met ‘De moeder en de drie soldaten’ de Vlaamse Emancipatieprijs. Het Turnhoutse gezelschap herneemt deze voorstelling gebaseerd op de gelijknamige tekst van Ernest Claes.

Een boerderij in de Kempen, in de late herfst van 1917. Een weduwe en haar dochter krijgen van de veldwachter van het dorp de boodschap dat drie Duitse soldaten in de schuur komen logeren, om te herstellen van opgelopen oorlogsleed. Dat zint de moeder niet echt. Het leven op de boerderij is zo al moeilijk genoeg. Heimelijk vreest ze ook voor de ontmoeting van die mannen met haar jonge dochter. Maar nog lastiger om dragen is de wetenschap dat twee van haar eigen zonen dagelijks gevaar lopen aan de IJzer, waar ze tegenover “zulke” Duitsers liggen.

Ernest Claes neemt als uitgangspunt voor ‘De moeder en de drie soldaten’ dat het vreemde je in eerste instantie kan onbehagen of afschrikken, maar je ook in positieve zin kan verrassen. Topactrice Mieke De Groote (‘Het Eiland’, ‘Van Vlees en Bloed’ en ‘Tytgat Chocolat’) vertolkt de rol van de moeder.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Reservaties

www.warande.be
Telefoon: 014 41 69 91