Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Expo Begijn van arduin - Geert de Kockere

Waar

Begijnhofmuseum
Begijnhof 56, 2300 Turnhout

Wanneer

tot

Open op:

  • Dinsdag - zaterdag van 14:00 tot 17:00
  • Zondag van 11:00 tot 17:00

Prijs

€ 5.0 Basistarief: 5,00 €; -18: 0,00 €; Reductietarief: 3,00 €; UiTPAS kansentarief: 1,00 €
De expo 'Begijn van arduin' is een ode aan de stilte en de rust van het begijnhof van Turnhout. Dichter Geert De Kockere vertoeft er graag, wandelend, zittend, grasduinend in zijn gedachten. En hij schrijft er gedichten over. Haiku’s die je iets doodgewoons laten zien, maar wel zodanig dat het bijzonder wordt. Korte sensaties die soms lang kunnen nazinderen.
Daarnaast maakte Geert ook fotografische impressies met zijn smartphone. De gedichten en de foto’s zijn nu te zien in de expo ‘Begijn van arduin’ in het Begijnhofmuseum.

Geert De Kockere schrijft al meer dan dertig jaar poëzie en publiceerde talrijke bundels, zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen. De voorbije jaren verdiepte hij zich in de dichtkunst van haiku. Dit oorspronkelijk Japanse gedicht bevat 5-7-5 lettergrepen.

Op zaterdag 21 augustus 2021 kan je van Geert De Kockere zélf de kneepjes van het drukkersvak leren, en dat middenin de prachtige setting van het Turnhoutse Begijnhof. Schrijf je nu in via museumworkshop@turnhout.be.

We vragen je bezoek steeds vooraf te reserveren, alle informatie en de geldende afspraken zijn te vinden op de website van het museum. Boek je graag een gids voor je museumbezoek? Dat kan voor een groep tot 8 personen via Toerisme & UiT, meer info op onze website.

Bron: UiTinVlaanderen.be