Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Erfgoednacht in het Natuurpunt Museum: Als een schim door de nacht AFGELAST én UITGESTELD TOT VOLGEND JAAR

Waar

Natuurpunt Museum
Graatakker 11, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Erfgoeddag, normaal gezien op zaterdag 25 en zondag 26 april, kan dit jaar niet doorgaan. De risico’s voor de gezondheid van de organisatoren en bezoekers zijn te groot.

Toch zijn de voorbereidingen voor deze editie, in het teken van ‘De Nacht’, niet tevergeefs. De cultureel-erfgoedsector wordt uitgenodigd om in 2021 opnieuw iets te organiseren dat past binnen dit thema. Volgend jaar vindt het evenement plaats op 24 en 25 april 2021.

 

Dit jaar maken we van de Erfgoeddag een Erfgoednacht!

Zet je buiten aan het haardvuur en luister naar het verhaal over de mysterieuze nachtdieren, de uil. Misschien zitten er wel enkele verborgen in de tuin.

Binnen start elk uur een schimmenspel, kijk naar een verhaal verteld door schaduwen. Een spel met licht en donker. Laat jouw verbeelding de vrije loop en vul het verhaal aan vanuit je eigen belevingswereld.

Wat gebeurt er in het museum als iedereen naar huis is? Ga op stap in het museum in het donker, vergeet je eigen zaklamp niet want voor 1 keertje is het ‘Night at the Museum’.

En na het eten van een lekkere pannenkoek vlij je je neer in een ligstoel om de sterrenhemel te bekijken, welk figuur staat er voor jou in de sterren geschreven?

Verschillende activiteiten rond het thema ‘De Nacht’, voor alle leeftijden, kom zeker langs en ontdek zowel binnen als buiten het fascinerende spel met licht en donker!

Organisatie

Natuurpunt CVN