Overslaan en naar de inhoud gaan
 

double bill: Folie à Deux & Fase

Thema

Circus

Waar

Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

€ 16.0 Basistarief: 16,00 €
Op één avond zie je twee voorstellingen van jonge makers die allebei in residentie kwamen in de Houten Zaal van de Warande. ‘Folie à Deux’ is een absurde theatervoorstelling van de jonge Turnhoutse theatermaakster Charlotte Verlinden en van Charlotte Wellens. In ‘Fase’ van Michiel Deprez en Pieter Visser zie je wat jongleren en tennisballenautomaten ...
Charlotte Verlinden en Charlotte Wellens

'Folie à Deux'

Wat gebeurt er als twee levens beheerst worden door een vriendschap? Wat gebeurt er als je niet met, maar ook niet zonder elkaar kan?

 

Twee jonge vrouwen hebben genoeg aan elkaars gezelschap en sluiten zich af van de buitenwereld. Ze creëren een eigen wereld vol rituelen en gewoontes. Hun handelingen en gedachtenkronkels zijn voor hen heel logisch, maar voor de buitenwereld heel absurd.

 

Charlotte Verlinden en Charlotte Wellens studeerden met ‘Folie à Deux’ af aan de dramaopleiding van LUCA Drama in Leuven. Ze creëerden deze voorstelling samen met Daan van Bendegem (Theater Utrecht) en Joke Emmers (‘Beau Sejour’, ‘Call Boys’, ‘Den Elfde van Den Elfde’…).
 
 

Michiel Deprez en Pieter Visser

'Fase'
Een jongleur staat tegenover drie tennisballenautomaten. Hij probeert alle ballen die op hem afkomen te vangen. In vijftienhonderd pogingen en zonder tijd om stil te staan bij succes of mislukking, krijgt het publiek de ruimte om deze simpele situatie in zich op te nemen: kijken naar de jongleur en zijn missie, luisteren naar de elektromotoren van de machine en constateren dat de scène zich langzaam vult met fluorescerend gele tennisballen, die een landschap op zich vormen.

 

In deze samenwerking gaan Michiel Deprez en Pieter Visser op zoek naar de essentie van hun eigen specialisatie door het jongleren compleet uit elkaar te trekken. ‘Fase’ gaat over circus, over de relatie tussen mens en technologie en over het leven. In 2017 won Michiel Deprez de KBC Jong Theater Prijs tijdens Theater Aan Zee met zijn solo ‘Piste’. Met ‘Fase’ is hij voor het eerst te gast in de Warande.

 


 

Made in de Warande

Je kan alle voorstellingen van Made in de Warande kopen aan een supervoordelige prijs.
meer info
 

Reservaties

Bestel tickets