Overslaan en naar de inhoud gaan
 

De aanzegster - Zuidpool

Thema

Drama

Waar

Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Wanneer

za 23 oktober 2021 om 20:15

Prijs

€ 19.0 Basistarief: 19,00 €; -26 jaar: 10,00 €
Jorgen Cassier regisseert een nieuwe theatertekst van Ilja Leonard Pfeijffer. Op de scène staat een bijzondere acteursploeg: Sofie Decleir, Koen van Kaam, Robby Cleiren en Stijn Van Opstal. Topmuzikante Els Vandeweyer speelt live vibrafoon en percussie. 
Grootmeester Ilja Leonard Pfeijffer schrijft een hedendaagse tragedie over de opkomst en neergang van een beroemde actrice. Als slachtoffer van én voorvechtster tegen mannelijke onderdrukking verwerft zij op korte tijd een enorme heldenstatus. Ze wordt wereldwijd een voorbeeld voor andere vrouwen en zet een beweging in gang die in alle gelederen van de samenleving voelbaar is. Tot zij zelf dader blijkt te zijn... 

"De dialogen zijn om duimen en vingers bij af te likken. Het zijn woorden die gewikt en gewogen zijn door een bejubeld auteur, en dat laat zich voelen ook. Het ritme zit juist, de verbeeldingskracht ook. (...) Waarheid is een rekbaar begrip, maar als wij zeggen dat u moet gaan kijken, gelooft u ons dan?" (**** Het Nieuwsblad) “Één van de beste theatervoorstellingen van dit seizoen.” (Theatermaggezien) 
“Sofie Decleir maakt indruk in het al even fonkelende toneelstuk dat Ilja Leonard Pfeijffer schreef over de MeToobeweging" (De Tijd) 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Reservaties

www.warande.be/voorstellingen/3619
Telefoon: 014 41 69 91