Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Cie Tumbleweed + Sophia Amman - The Gyre + plays Leonard Cohen

Thema

Moderne dans

Waar

Cultuurhuis de Warande
Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

€ 16.0 Basistarief: 16,00 €; - 26 jaar: 11,00 €
Tijdens festival 'Stil' kan je een dansduet van Cie Tumbleweed en een concert van Sophia Ammann meemaken op één avond.


Cie Tumbleweed - The Gyre

 

‘The Gyre’ is een duet dat vertrekt van de beweging ‘wandelen’ en evolueert naar een hypnotiserende beleving die je niet onberoerd laat.


Twee lichamen in het schemerdonker lijken te verdwijnen in elkaar. De contouren van twee dansers vervagen subtiel tot één lichaam. In het veranderende licht zie je de twee scherper, cirkelend rond één gemeenschappelijk punt. ‘The Gyre’ zuigt je mee in een onophoudelijke stroom van beweging en is een sterke metafoor voor een liefdesrelatie.


Een meesterwerk dat zowel in zijn radicaliteit als in zijn beheersing doet denken aan de eerste voorstellingen van Anne Teresa De Keersmaeker. De twee dansers bewegen oneindig in cirkels. Elk heeft zijn cirkel, verweven met die van de ander. Micaël Florentz en Angela Rabaglio brengen je geleidelijk aan in een meditatieve en bedwelmende trance. ‘The Gyre’ is een reis die vertelt over hoe je één bent, ook al ben je met twee. De voorstelling is tegelijkertijd minimalistisch als van een gevaarlijke schoonheid.” (Ballroom)


recensie Ballroom
 

 

Made in de Warande

Deze voorstelling werd gemaakt in de Warande en krijgt zo het label 'Made in de Warande'.

 

 

Sophia Amman plays Leonard Cohen

 

Sophia Ammann is een Belgische zangeres met Canadese roots die de voorbije jaren vooral in beeld kwam als frontvrouw van Little Dots en Ansatz Der Maschine. Van jongs af aan is Sophia gefascineerd door de muziek van Leonard Cohen. Met ‘Sophia Ammann plays Leonard Cohen’ brengt ze op eigen wijze het werk van Cohen weer tot leven. Live laat ze zich bijstaan door trompettist Jon Birdsong (Black Flower) en zanger Joppe Tanghe (ONS/Fruits of Labor).

Organisatie

Cultuurhuis de Warande

Reservaties

Bestel tickets
www.warande.be/programma/4023/double_...
Telefoon: 014 41 69 91