Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Berlin - True Copy

Waar

Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

€ 17.0 Basistarief: 17,00 €
Op 6 mei 1994 vallen de gendarmes binnen op het Franse landgoed van Geert Jan Jansen. Ze botsen er op meer dan zestienhonderd werken van grootmeesters als Picasso, Dalí, Appel, Matisse en Hockney. Het merendeel daarvan blijkt uit het penseel van Jansen te komen. Gedurende meer dan twintig jaar wist hij de kunstwereld op te lichten. Hij deed dit zo overtuigend dat Picasso en Appel ...

Op 6 mei 1994 vallen de gendarmes binnen op het Franse landgoed van Geert Jan Jansen. Ze botsen er op meer dan zestienhonderd werken van grootmeesters als Picasso, Dalí, Appel, Matisse en Hockney. Het merendeel daarvan blijkt uit het penseel van Jansen te komen. Gedurende meer dan twintig jaar wist hij de kunstwereld op te lichten. Hij deed dit zo overtuigend dat Picasso en Appel nietsvermoedend echtheidscertificaten uitschreven bij werk dat hij had geschilderd. Vandaag zouden er verspreid over een paar musea wereldwijd nog steeds vier werken hangen, waarvan niemand vermoedt dat ze eigenlijk van hem komen.

 

Het documentair theater van Berlin wordt zowel bij ons als op de internationale podia erg gesmaakt. Voor ‘True Copy’ duiken de makers diep in het leven van meestervervalser Geert Jan Jansen, die zichzelf speelt in deze voorstelling. Ze leggen de vinger op enkele pijnpunten binnen de kunstwereld, maar vertellen eveneens het universele verhaal van een man die zich staande tracht te houden binnen een web van leugens. Of zijn het variaties op de waarheid?

 

Reservaties

Bestel tickets