Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Begeleide natuurwandeling in het Turnhouts Vennengebied: AFGELAST

Waar

BC Klein Engelandhoeve
Klein Engeland 35, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

€ 3.0 Ledenprijs: € 2

AFGELAST

Welkom in het Turnhouts Vennengebied

Het Turnhouts Vennengebied is het hele jaar door een belangrijk gebied voor vogels. In het voorjaar en de zomer komen hier tientallen water- en weidevogels broeden. Doordat de graslanden pas laat in het voorjaar beweid of gehooid worden, is dit één van de weinige gebieden in de wijde omgeving waar de vogels hun jongen ongehinderd kunnen grootbrengen.In het natuurgebied leeft de tweede grootste populatie grutto's in Vlaanderen en broedt de wulp op de heide en omliggende weilanden tussen het Zwart Water en de Hoogmoerheide.

In het gebied zijn ook landduinen waar water schaars is en de temperatuur in de zomer zeer hoog kan oplopen. Ook dit vormt een extreem milieu waaraan een aantal planten en dieren zich hebben aangepast. Het zijn die overgangen, van ven naar landduin, die zorgen voor een heel bijzondere soortenrijkdom. Dit is een van de laatste plekken in Vlaanderen waar het Gentiaanblauwtje voorkomt.
Dit zeldzame vlindertje legt zijn eitjes op de Klokjesgentiaan een zeldzame plant.

In samenwerking met Dille & Kamille zorgt Natuurpunt ervoor dat het leefgebied van dit vlindertje opnieuw kan hersteld worden zodat de populatie zich kan uitbreiden.

Natuurpunt en Dille & Kamille nodigen je uit om dit prachtige gebied te verkennen en zo het Gentiaanblauwtje mee te beschermen.
Schrijf je nu in.

Organisatie

Natuurpunt Turnhoutse Kempen

Reservaties

Inschrijven, Inschrijven