Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Winter in Turnhout

Winter in Turnhout

Winter in Turnhout zorgt elk jaar weer voor de nodige sfeer op en rond de Grote Markt. Dit jaar ben je van 13 tot 31 december van harte welkom om te komen meegenieten. De winterperiode afsluiten doen we op 4 en 5 januari met Klinken met de Binken.

Winter in Turnhout

Programma 'Winter in Turnhout'

Officiële opening

Alle inwoners zijn welkom op vrijdag 13 december om 18.30 uur om te klinken op de officiële opening van het Wintersalon op de Grote Markt.

Uitgebreid aanbod op het Wintersalon

Turnhoutse verenigingen en handelaars bemannen de sfeervolle chalets. Bezoekers kunnen er dagelijks van 13 tot 22 uur terecht voor drankjes, knabbels en andere producten. Op vrijdag en zaterdag zijn de chalets open tot middernacht.

Omdat Turnhout een warme stad is, wordt 'de Warmste Chalet' van de vorige editie dit jaar verder uitgebouwd. Iedere dag staat een andere organisatie in de chalet, met telkens een ander aanbod en een zelfgekozen goed doel.

De overdekte ijspiste en de gezellige winterbar worden uitgebaat door de Turnhoutse ijssportverenigingen. Bezoekers kunnen van 14 tot 31 december elke dag schaatsen van 11 tot 22 uur. Alleen op 24 december sluit de piste om 20 uur. Op 23 en 30 december wordt de schaatsban tussen 10 en 12 uur gereserveerd voor 'IJspret'. En op 21 december van 11 tot 13 uur wordt de ijspiste 'prikkelarm' gemaakt.

De kerstman komt meermaals op bezoek en zorgt voor heel wat animatie. De kinderboerderij staat op 22 december opnieuw op de Grote Markt. Ook de Winterse verhalen komen terug op 18 en 24 december.

Tijdens de weekends zijn er optredens in het Wintersalon. Ook aan de kerststal worden bezoekers verwend door maar liefst zes muziekgroepen.

Op maandag 31 december telt Turnhout in het Wintersalon af naar 2020. Een dj zorgt vanaf 21 uur voor muziek.

Huifkartochten

Op zondag 22 en donderdag 26 december zijn er opnieuw de huifkartochten waarmee deelnemers Turnhout op een bijzondere manier kunnen (her)ontdekken via kerstvertellingen.

Winterwandelingen

Van 21 december tot 5 januari kunnen er drie winterwandelingen worden gemaakt doorheen het Turnhouts Vennengebied: wandelaars kiezen tussen routes van 4 of 8,2 of 15 km. Onderweg zijn er haltes aan de Stadsboerderij, de Klein Engelandhoeve en het Boswachtershuisje. Voor kinderen is er tijdens de kortste wandeling een zoektocht.

Kerstvertellingen aan de Stoof

Op 23 en 28 december en 2 januari wordt in de Klein Engelandhoeve de stoof aangestoken voor spannende wintervertellingen. Telkens om 18 uur.

Hert&Run

Sportievelingen en niet-sportievelingen uit Turnhout en omstreken joggen tijdens deze vierde editie via een vernieuwd parcours. Voor kinderen is er om 19 uur de Bambi Run. De bedoeling is dat alle deelnemers zich verkleden als kerstfiguur. De opbrengst van de inschrijvingen gaat naar Sportpret vzw. Schrijf je alvast in.

Kerst op het Hof

Beleef kerstavond op het begijnhof. Duizenden kaarsjes creëren een sprookjesachtig tafereel en zorgen voor de juiste sfeer aan de vooravond van Kerstmis.

Kerstshoppen

Net zoals andere jaren staan er twee kerstshoppingsweekends op het programma: 14-15 en 21-22 december. Op beide zondagen zijn de winkels open van 13 tot 18 uur. Geschenkenjagers kunnen tijdens die weekends ook bij Toerisme & UiT terecht.

Nieuwigheden

De wonderlijke kerst van Circus Ronaldo

De Warande brengt tijdens Winter in Turnhout het bekende Circus Ronaldo naar het Warandeplein. Het publiek maakt het kerstfeest van de familie Ronaldo in levenden lijve mee.

Zoek het 'Warmste Hert'

In de Wintertuin zijn kinderen baas. Speurneuzen tot twaalf jaar kunnen er het 'Warmste Hert' zoeken. De zoektocht is beschikbaar gedurende de hele looptijd van Winter in Turnhout. Deelnemers kunnen de postkaart met instructies afhalen bij Toerisme & UiT of bij een van de chalets.

Lichtjeswandeling

Op zaterdag 21 december zijn wandelaars welkom voor een gegidste tocht door het Turnhouts Vennengebied. Onderweg zorgen lampionnetjes en een smakelijke stop voor een gezellige sfeer.

Klinken met de Binken

Op 4 en 5 januari is iedereen welkom om te 'Klinken met de Binken'. Op 4 januari is er een optreden, op 5 januari worden er hapjes uitgedeeld op de Grote Markt.

vr 13 december 2019 om 00:00
3+
Meerdere dagen

Zoek het warmste hert

Grote Markt
Meerdere dagen