Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Meevaren met de milieuboot op het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten.

Waar

Klaverhof
Steenweg op Merksplas (Brug 2), 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

€ 8.0 Basistarief: 8,00 €; -18 jaar: 4,00 €
Op zoek naar een boeiende en leerrijke uitstap samen met je familie, vrienden of vereniging? Reserveer dan zeker een plaatsje aan boord van de milieuboot. Op 14 september in de voormiddag van 10u tot 13u organiseert De Milieuboot een educatieve milieuboottochtt op het Kanaal Dessel - Turnhout - Schoten met vertrek en aankomst in Turnhout. Tijdens de tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer ...
Op zoek naar een boeiende en leerrijke uitstap samen met je familie, vrienden of vereniging? Reserveer dan zeker een plaatsje aan boord van de milieuboot.
Op 14 september in de voormiddag van 10u tot 13u organiseert De Milieuboot een educatieve milieuboottochtt op het Kanaal Dessel - Turnhout - Schoten met vertrek en aankomst in Turnhout.

Tijdens de tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer dan alleen maar varen. Je maakt kennis met alle aspecten van het kanaal, de omgeving, het leven op, om en in het water. Aan boord is een laboratorium waar je kan helpen bij het bepalen van de waterkwaliteit van het kanaal. Je komt te weten waarom integraal waterbeheer, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling zo belangrijk zijn.

Geïnteresseerd?
Reageer snel, het aantal plaatsen is beperkt! Jongeren tot 18 jaar betalen € 4, volwassenen € 8.
De tocht duurt 3 uur, in de week van 9u tot 12u en van 13u tot 16u, in het weekend alles 1 uurtje later. De milieuboot vaart uit vanaf 25 deelnemers. Je moet wel op voorhand inschrijven via www.milieuboot.be of op het nummer 053 72 94 20.
In de week zijn er ook educatieve milieuboottochten voor scholen.


De Kempense kanalen zijn sterk in trek bij wandelaars, vissers, kajakkers en fietsers. De typische begroeiing van de Kempense zandbodem zorgt op veel plaatsen voor een uniek landschap.
Het Albertkanaal is de belangrijkste waterweg in Vlaanderen, jaarlijks worden bijna 40 miljoen ton goederen vervoerd. Het verbindt de haven van Antwerpen met Luik en Nederland.
Onder deskundige begeleiding van onze animatoren maak je kennis met alle aspecten van de waterloop in je eigen streek. Zo kijken we naar het leven op, om en in het water, de scheepvaart en de bedrijvigheid langs de waterweg. Bovendien kan je zelf de handen uit de mouwen steken en in ons labo de waterkwaliteit van het kanaal helpen bepalen. Thema’s zoals integraal waterbeheer, biodiversiteit, duurzame ontwikkeling en klimaatverandering komen aan bod.


De Educatieve Milieuboottochten worden gesubsidieerd door
het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Organisatie

De Milieuboot

Reservaties

www.milieuboot.be/inschrijf_formulier...
Telefoon: 053729420