Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Akram Khan Company - Outwitting the Devil

Thema

Moderne dans

Waar

Cultuurhuis de Warande
Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

€ 24.0 Basistarief: 24,00 €; - 26 jaar: 12,00 €
Akram Khan is één van de meest originele en gevierde choreografen van de internationale dans. Hij wordt geprezen om zijn danstaal geworteld in de oude Indiase dans kathak. Met ‘Outwitting the Devil’ komt hij voor de derde keer naar de Warande. Toen de wereldberoemde, Brits-Bengaalse choreograaf Akram Khan als jongetje voor het eerst Leonardo da Vinci’s fameuze ‘Laatste Avondmaal’ zag, was hij ...
Akram Khan is één van de meest originele en gevierde choreografen van de internationale dans. Hij wordt geprezen om zijn danstaal geworteld in de oude Indiase dans kathak. Met ‘Outwitting the Devil’ komt hij voor de derde keer naar de Warande.

Toen de wereldberoemde, Brits-Bengaalse choreograaf Akram Khan als jongetje voor het eerst Leonardo da Vinci’s fameuze ‘Laatste Avondmaal’ zag, was hij in verwarring. Hoezo wereldberoemd, als hij er niets in herkende? Niemand die op hem leek, geen enkele overeenkomst met zijn geloof of cultuur? Jaren later ontdekte hij een andere versie van het iconische beeld: ‘The First Supper’ van Susan Dorothea White. Dezelfde opstelling, maar dan met vrouwen uit alle windstreken van de wereld. De enige blanke persoon zit op de plaats van Judas, de verrader.

 

Geïnspireerd door die radicale, anti-koloniale interpretatie geeft Khan met ‘Outwitting the Devil’ zijn prikkelende visie op de conventies van de klassieke Indiase danswereld en de kathak, de Noord-Indiase danstaal waarmee hij opgroeide en wereldfaam verwierf.

 

inleiding

Om 19.30 uur kan je naar een gratis inleiding in de Tuinzaal.

Organisatie

Cultuurhuis de Warande

Reservaties

Bestel tickets
www.warande.be/programma/3887/Akram_K...
Telefoon: 014 41 69 91